Sida 1 av 1

Skyddsjakt som företag?

InläggPostat: 08 apr 2020, 13:52
av vsen
Hej!
Då jag har luftvapen på jaktlicens funderar jag på möjligheter att utöka omfattningen och kunna fakturera.
Är det någon här som har skyddsjakt och fakturerar för det, hur gör ni i så fall? Vill ha lite input hur det funkar för er och om det är något mer man bör tänka på? Att jag vill titta på möjlighet att fakturera är då jag fått höra om flera uppdrag vilka riskerar bli ganska omfattande, och att då bedriva goodwill och vara tjänstledig för att skyddsjaga några hela dagar i månaden känns inte så lockande.
Blir enklare att motivera tjänstledigt utan lön om man får in några slantar i längden.

Re: Skyddsjakt som företag?

InläggPostat: 08 apr 2020, 14:16
av atte69
med en Fa skattsedel ser jag inga problem med det .Sen om uppdragsgivaren inte är villig att betala så är ju det en annan deal, Du bör ju ha 270-300 /tim + resersättning, jag har iofs inte detta som uppdrag i min verksamhet borde väl funka ,
tillståndsbiten får man ju även ha koll på när det blir yrkesmässigt ,det kan skilja mellan komuner tror jag

Re: Skyddsjakt som företag?

InläggPostat: 08 apr 2020, 14:19
av Pryltokig
Att fakturera för skyddsjakt är väl i princip samma som att fakturera för hantverksjobb, fotojobb och all annan typ av frilans.
Om du har alla tillstånd, försäkringar osv. så får du regga egen firma eller fakturera via Frilans Finans eller liknande tjänst.

Re: Skyddsjakt som företag?

InläggPostat: 19 apr 2020, 18:53
av vsen
Pratade med polisen angående uppdrag inom detaljplan. Fick besked att jag behöver tillstånd från polisen trots det i texten står eldvapen. Mitt luftgevär på licens är enligt polisman att se som klass 4. Trots att det i och med kaliber 5,5 inte är i närheten av klass 4. För att följa länken så måste du registera dig.Inte alls det jag lärt mig sen innan..

Re: Skyddsjakt som företag?

InläggPostat: 24 maj 2020, 21:13
av Hacki
vsen skrev:Pratade med polisen angående uppdrag inom detaljplan. Fick besked att jag behöver tillstånd från polisen trots det i texten står eldvapen. Mitt luftgevär på licens är enligt polisman att se som klass 4. Trots att det i och med kaliber 5,5 inte är i närheten av klass 4. För att följa länken så måste du registera dig.Inte alls det jag lärt mig sen innan..


Det är så att polisen du talade med inte kan lagen.absolut inte ovanligt de tolkar som faan läser bibeln .....
Så gör som jag gjorde när jag skaffade licens på armborst i ett helt annat syfte.
ta fram lagtexten och be att få en skriftlig förklaring till att hans version skiljer sig från lagtexten
Jag pratade med Jägareförbundet här om dagen och skottlossningstillstånd krävs bara om det är krutvapen eller sprängning
men kolla lokala ordningsstadgan först så det inte är något problem den vägen
//Håkan