Term of use (villkor) * INFO *

Moderatorer: Leopold, Daniel, Johanna, Nitro, atte69

Term of use (villkor) * INFO *

Inläggav Daniel 25 jan 2008, 02:32

§ 1 Inläggsregler

§ 1.1 - Spam
Spam är förbjudet i forumet. Med spam menas korta eller meningslösa inlägg utan något syfte alls. Moderatorerna och/eller administratörerna avgör vad som är spam från fall till fall, då det är omöjligt att sätta upp någon fast gräns. Till spam räknas också sk. posthunting, alltså inlägg enbart för att få fler inlägg.
Upprepat spammande kan leda till varning och därmed också avstängning.


§ 1.2 - Skadliga programvaror
Länkar, tips eller hänvisningar till program, tillbehör, modifikationer eller hacks till program som kan skada, förstöra, lämna ut information eller på andra sätt kränka användaren är strängt förbjudna. Länkar kommer att cencureras, inlägget låsas och användaren kommer att erhålla en varning beroende på hur allvarligt regelbrottet är.

§ 1.3 - Personangrepp och hot
Inlägg som är direkt nedvärderande mot en eller flera personer på forumet är förbjudna. Dessa kan leda till en varning, eller avstängning direkt beroende på hur grovt angreppet anses vara. Hot mot användare är också förbjudet.
Observera att regeln också omfattar personliga meddelanden. Om vi kan verifiera att personangrepp eller hot skickats via personliga meddelanden kommer förutom vanligt straff också möjligheten att skicka privata meddelanden att stängas av.

§ 1.4 - Diskussioner om droger
Diskussioner runt Maruijana, Cannabis, Heroin, LSD, Extacy och så vidare är förbjudet, på luftvapen.info. Diskussioner som skapas runt ämnet kommer att leda till en varning. Har ni någon fråga om vad som är tillåtet eller inte är det bara att skicka ett PM till någon moderator.

§ 1.5 - Olämpliga inlägg
Inlägg, bilder och texter som kan anses stötande är inte tillåtna i forumet. Om du ändå vill posta en bild eller länk som inte är allt för osmaklig, men som ändå kan uppfattas som stötande av vissa personer, måste du varna om det i ditt inlägg. Ingen form av pornografi är tillåten i forumet, inte heller via länkar.
Det är strängt förbjudet att länka till sidor som innehåller någon sorts virus eller exploit för att utnyttja eventuella säkerhetsbrister i besökarens webläsare. Sådana länkar kommer att raderas, och användaren kommer att tilldelas en varning eller avstängning.

§ 1.6 - Reklam
All form av direkt reklam är förbjuden i forumet. Det är alltså inte tillåtet att skapa en tråd bara för att göra reklam. Det innefattar länkar till hemsidor eller adresser till IRC-kanaler. Det är dock tillåtet att länka till hemsidor för att få kritik, eller att länka till IRC-kanaler för att folk ska kunna få tag i dig i de fall det är nödvändigt.

§ 1.7 - Textfärg och textstorlek
När du skriver ett inlägg, ber vi dig använda forumets standardfärg och standardstorlek på texten för att göra den så lättläst som möjligt. Du bör inte heller göra hela inlägget normt stort eller liknande.

§ 1.8 - En tråds rubrik och innehåll
När du väljer en rubrik för en tråd bör denna så mycket som möjligt spegla innehållet i tråden du tänker skriva. Rubriker som "hjälp!" och liknande förvirrar bara resten av läsarna och blir opopulärt. Det är även viktigt att den öppnande posten i en tråd är innehållsrik och innehar substans. Korta frågor och otydliga inledningar ger inget bra grundämne för diskussion.


§ 2 Allmäna ordningsregler

§ 2.1 Skriv i rätt forum
Forumet är uppdelat i olika inläggskategorier. På forumsindex finns beskrivningar av var inlägg hör hemma. Om du inte hittar någon kategori som exakt stämmer in på ditt ämne, så ta den som är närmast.
Trådar som medvetet postas i fel forum leder till en varning.

§ 2.2 Låsta trådar
Moderatorerna och administratörerna har full rätt att låsa en tråd när de anser att tråden är onödig eller att vidare disskusion i ämnet är direkt olämplig. Om du vill överklaga låsning av en tråd, skicka ett meddelande till den person som låste tråden. Det är inte tillåtet att göra nya trådar om samma ämne ifall en tråd låsts.
Låsta trådar kan komma att flyttas till forumet Låsta Trådar. Forumet finns där för att vi föredrar att inte radera inlägg, men också för att trådarna kan behövas som bevis vid eventuella abuse-anmälningar och som referenser vid varningar.

§ 2.3 Dubbelposter
Med dubbelpost menas flera identiska inlägg eller trådar postade under en kort tidsperiod. Dessa kan tas bort innan någon svarat på dem. För att ta bort ett inlägg, använd Radera - knappen i övre högra hörnet. Observera att den försvinner efter ett tag, och inte finns om någon har svarat på inlägget.

§ 2.4 Korsposter
Med korsposter menas flera trådar som behandlar samma ämne i flera olika forum. Vid korspostning låses samtliga trådar, och rätten att få hjälp i ämnet försvinner.

§ 2.5 Bumpning
Det är inte tillåtet att skriva ytterligare inlägg i trådar för att få den högre upp på forumsindex. Det är heller inte tillåtet att skriva inlägg i gamla och inte längre aktuella trådar, om inlägget inte innehåller något väldigt värdefullt för tråden.

§ 2.6 Stavningsanmärkningar
Det är inte tillåtet att klaga på användares stavning. Om felstavningen försvårar eller orsakar ett problem för en användare är det dock tillåtet att påpeka detta.

§ 2.7 Anser du att du blivit orättvist behandlad av en moderator/administratör?
Då ska du kontakta lämplig moderator/administratör på bästa sätt. Där du ger en länk till tråden i fråga, och sedan skriver din fråga och din synvinkel. Vi kommer då att besvara på bästa sätt.

§ 2.8 Trådar med politiskt innehåll undanbedes

§ 2.9 Publicera ej privata meddelanden offentligt.
Privata meddelanden är privata meddelanden och bör inte publiceras offentligt i trådar eller på andra forum såvida inte båda parterna gått med på det. Om ett PM publiceras och avsändare eller mottagare ber forumvärdar att få det raderat ur det publika rummet kommer så att ske. Beroende på omständigheter kan även varningar och avstängningar utdelas.

§ 3 Användaradministration

§ 3.1 Namnbyten
För att byta ditt användarnamn kontaktar du en forumsadministratör, det vill säga Admin. Det är inte tillåtet att registrera ett nytt konto för att byta användarnamn.
Vid namnbyte måste du skriva in ditt gamla nick i din signatur för att informera alla andra. Avataren bör också vara samma som innan men det är inget måste.

Övrigt

* Moderatorerna och administratörerna har full rätt att censurera länkar och bilder som kan anses stötande eller bryter mot forumets regler.
* Eftersom reglerna aldrig kan bli kompletta, gäller det en moderator eller administratör säger. Uppmaningar ska följas, annars kan varning delas ut.
* Forumet omfattas, liksom all verksamhet baserad i Sverige, av svensk lagstiftning. Medlem som uppmanar till brott eller erkänner brott, leder ovidkomligen till avstängning och kan komma att polisanmälas.
* Det är inte tillåtet att utnyttja eventuella hål i reglerna. Varning kan ändå utdelas.
* Det är absolut förbjudet att utnyttja eventuella buggar eller eventuella brister i serverns konfiguration. Alla sorters intrång kan komma att polisanmälas.
* Om du har frågor om ett speciellt forum, kontakta en moderator för forumet.
* Om du har en allmän fråga om forumet, kontakta en administratör.
* Klagomål riktade mot enskilda personer ska tas i PM till personen i fråga. Klagomål som rör hela forumet, moderatorerna och/eller administratörerna tas via PM eller postas i förslag & frågor. Observera dock att ren smutskastning inte accepteras.Vi ber dig också att inte skicka personliga frågor till moderatorer eller administratörer som inte rör forumet, då det inte alls är säkert att vi har tid eller kunskapen att svara på den.

Mvh

Admin och moderatorer
Användarvisningsbild
Daniel
 
Inlägg: 5340
Blev medlem: 26 dec 2007, 21:05
Ort: Lögdeå
Tack utdelade: 176 gång
Tackad: 214 gånger i 163 inlägg
Skytteklubb: Piteå Luftvapen Klubb
Luftvapen favorit: Theoben slr 98

Re: Term of use (villkor) * INFO *

Inläggav Daniel 22 jun 2014, 11:43

En ny punkt i villkoren.

§ 2.9 Publicera ej privata meddelanden offentligt.
Privata meddelanden är privata meddelanden och bör inte publiceras offentligt i trådar eller på andra forum såvida inte båda parterna gått med på det. Om ett PM publiceras och avsändare eller mottagare ber forumvärdar att få det raderat ur det publika rummet kommer så att ske. Beroende på omständigheter kan även varningar och avstängningar utdelas.
Don't walk in front of me, I may not follow; Don't walk behind me, I may not lead; Walk beside me, and just be my friend
Användarvisningsbild
Daniel
 
Inlägg: 5340
Blev medlem: 26 dec 2007, 21:05
Ort: Lögdeå
Tack utdelade: 176 gång
Tackad: 214 gånger i 163 inlägg
Skytteklubb: Piteå Luftvapen Klubb
Luftvapen favorit: Theoben slr 98


Återgå till Nyheter och Information om forumet

| | |likartade trådar| | |


Vilka är online

Användare som besöker denna kategori: Inga registrerade användare och 1 gäst

  • Sponsorer