Sida 1 av 1

Beretta 92FS

InläggPostat: 09 dec 2013, 21:21
av Leopold
Ute efter en vettig grovpistol, undrar litet om någon vet ngt om den här modellen. Arne Nohlberg var inte särskilt imponerad över hållbarhetsmässiga detaljer men kanske är han osedvanligt kräsen? Rätt billig puffra och kanske bra som instegsmodell vad vet jag. Alla synpunkter mottages med tacksamhet :thumbupp:

PS. Självklart ska jag prova den så fort jag får tillfälle, a&o att den passar mig. Men tillförlitlighet är viktigt. Orkar inte med krångelvapen.

Re: Beretta 92FS

InläggPostat: 10 dec 2013, 00:13
av soul
Har provat en sån vid ett tillfälle och det var inget jag trivdes med, gillade inte greppet och riktmedlen. Trycket minns jag inte hur det var.
Enligt mig så finns det betydligt bättre pistoler för samma pengar.

Men är du sugen på en sån så är det bara att köpa en å prova, det går ju alltid att sälja den igen. Man lär ju testa lite olika vapen innan man vet vad man gillar :)

Re: Beretta 92FS

InläggPostat: 10 dec 2013, 06:16
av karlssson
Jag skulle gå på en Colt 1911 cal 45 . Den har attityd, skjuter bra om man åtgärdat toleranserna. Du får alltid igen pengarna. Billigt om man laddar själv. Dessutom tjänar man en del poäng. Där en 9mm går ut, går en 45 a in.

Från en snokarlur via tapatalk.

Re: Beretta 92FS

InläggPostat: 10 dec 2013, 09:23
av Rustan
Leopold skrev:Arne Nohlberg var inte särskilt imponerad över hållbarhetsmässiga detaljer men kanske är han osedvanligt kräsen?
Ibland så, ja.
Rätt billig puffra och kanske bra som instegsmodell vad vet jag.
Den är nog billig för att den var populär ett tag men inte längre är det.
Jag har dålig koll på dagens priser, men ska du ha ett tjänstevapen är antagligen SIG P22X eller CZ75/Tanfoglio bättre att satsa på. Ska jag rekommendera nåt blir det ett tävlingsvapen: Pardini GT9. En del säger att de räfflade piporna inte ger bra precision (och vill bara ha polygonpipor), men det kan jag säga säkert inte stämmer alls -- vilket kanske ger chans till bra pris.

Re: Beretta 92FS

InläggPostat: 10 dec 2013, 13:06
av Leopold
Tackar för tipsen och synpunkterna, Rustan, karlsson och soul!

Tanken var att ha den till fältskytte i första hand, något att starta med som relativ nybörjare. 9 mm väljer jag mest för att ammo är hyfsat billig, har inte kommit dithän att jag börjat handladda det får bli en senare utveckling. De närmaste åren är planen att börja med IPSC som verkar skoj, även PPC som jag provat litet. Kan tänka mig att man byter upp sig efter hand som kraven ökar.

Har testat en del av modellerna ni nämner och gillade SIG P226, CZ 75 & 85, 1911 i olika varianter från Colt och STI. CZ 75 är hyfsat billig, modern och driftsäker så det står nog mellan den och Berettan om jag inte ramlar över en SIG på liknande prisnivå men det är inte så troligt. Glock 17 är billig och driftsäker den med fast jag tyckte den kändes konstig i handen, knepigt avtryck. Säkert en vanesak men jag uppskattar litet mer tyngd i vapnet, känns lättare att hantera om man inte är så van.

Men då vet jag vad jag ska spana efter och det är inte hela världen om man inte trivs med puffran då får man byta. Inga större pengar det handlar om vad gäller tex Berettan, en beggad i gott skick bör man kunna hitta för 2 - 3 tusen och CZ ett par tusen till.

Re: Beretta 92FS

InläggPostat: 10 dec 2013, 13:55
av Jazz
Berettan blev ju populär med Hamilton böckerna, då huvudpersonen hade en sådan. Tydligen hade J Gillou en sådan privat. Men Berettan är ganska tillförlitlig men som alla krigs vapen funkar de inte riktigt i fred. Pistoler som måste funka 100% har ingen precision. Då har man som på STI byggt en modell med väldigt små toleranser i tex en 1911 för att få bra precision. Det är väl ingen som tagit upp den tråden med Beretta 92 ännu, så den hänger inte riktigt med i precision. Ett bättre köp när det gäller Beretta är deras PX4. Små tolleranser och bra precision men.... den ska ju funka med. Någon rek Pardini och där håller jag med, tyvärr så är manteln av alu så om man skjuter mycket så har de fått problem. Men i Pardini prisklassen finns STI som jag anser är vassare än Pardini. Ska du ladda själv så är det väl en 40 eller 45 man ska ha. Jag anser ju att en 45 är överlägsen i skjutkänsla. Lugn fin rekyl inte så ettrig som 9mm. Uppriktigt, den enda fördelen 9mm har är att den är billig. CZ är nog den bästa lågbudget pistolen som finns för tillfället.

Re: Beretta 92FS

InläggPostat: 10 dec 2013, 15:14
av soul
Jag tror du blir mer nöjd med en cz, jag har en sp-01 shadow och en glock 17 och glocken är betydligt mer svårskjuten.
Har aldrig sett någon skjuta beretta 92 i ipsc så jag förmodar att det finns en anledning till det.

Re: Beretta 92FS

InläggPostat: 10 dec 2013, 17:52
av Leopold
Jo flera av mina skyttepolare har CZ 75 & 85, verkar vara en bra pistol som levererar. Vet ingen som har en Beretta 92... kanske är den ovanlig av en anledning här hos oss som ni säger. Den tillverkas tydligen både i USA och Italien, en del menar att de som kommer från USA är bättre och tillverkas med modernare maskiner. Tja strunt samma.

CZ känns absolut som ett bra alternativ, rätt gedigen med lagom tyngd. 1911 kan vara fantastiska men då får man slanta upp bra mycket mer har jag förstått, inget jag vill börja med. Det ska vara en billig välskjutande tillförlitlig slitvarg helt enkelt.

Stort tack för all input nu vet jag vad jag behöver och det återstår bara att hitta ett bra objekt!

Re: Beretta 92FS

InläggPostat: 15 dec 2013, 17:06
av bjosse
En Tanfoglio 9x19 med växelsats .22 Lr (för billig mängdträning) är inte fel. Har själv haft Tanfoglio och var klart nöjd. Är inne på min tredje Glock, och den är som den är om man inte förlikats sig med trycket framför allt. En begad Sig 210 9x19 med .22 växelsats är ett skitbra alternativ om den inte fått för mycket 39B.

Dessutom så tror jag att 9x19 är ett bra val, billig och bra att skjuta med.

Re: Sv: Beretta 92FS

InläggPostat: 15 dec 2013, 17:48
av Bsa_Airsporter
Lättskjuten pistol och kaliber är H&K mk23 i .40 även kallad USP. Väger en del så rekylen lindras en hel del och .40 är snällare i rekylen än .45 men mer kostsam om du inte laddar själv

Sent from my C6603 using Tapatalk